Soorten kunststof kozijnen

Er zijn meerdere soorten kunststof kozijnen. Wanneer u nieuwe kozijnen van kunststof wilt aanschaffen, dan kunt u een ruime keuze maken. Hierdoor is het eigenlijk altijd mogelijk om kozijnen aan te schaffen die perfect passen bij het pand én bij uw persoonlijke smaak. Er zijn eindeloos veel stijlen beschikbaar. Denk aan klassiek, modern, strak, luxe, landelijk of bijvoorbeeld rustiek.

3 basis soorten kunststof kozijnen

In de basis zijn er drie soorten kunststof kozijnen te vinden. Op de eerste plaats zijn er de standaard kozijnen. Deze hebben een gladde afwerking en worden vaak standaard in nieuwbouwwoningen geplaatst. Daarnaast zijn er de soorten met een houtstructuur. Hierbij is er een houtnerf aangebracht in het kunststof, waardoor er een moderne houtlook ontstaat. Op de derde en laatste plaats vinden we de gekleurde kozijnen. U heeft hierbij de keuze uit een waaier aan kleuren.

3 raam soorten kunststof kozijnen

We kunnen ook meerdere soorten kunststof kozijnen onderscheiden wanneer we kijken naar de constructie op zich. U kunt kiezen voor een vast raam. Dit is een raam dat uitsluitend bedoeld is voor het binnenhalen van daglicht. Het raam kan niet worden geopend. Daarnaast zijn er valramen. Deze ramen worden voornamelijk geplaatst in ruimten waar meer privacy gewenst is, zoals de toiletruimte en de doucheruimte. Het zijn kleinere ramen die vaak naar binnen openkiepen vanaf de bovenzijde. Tot slot zijn er de draaikiepramen. Deze zijn momenteel het meest populair. Deze ramen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geopend.

Een keuze maken voor uw woning

Het is niet altijd eenvoudig om een keuze te maken uit de verschillende soorten kunststof kozijnen. Natuurlijk zijn wij er om u te adviseren op basis van uw woning en uw persoonlijke voorkeuren. Komt u gerust eens een kijkje nemen in onze ruime showroom om de verschillende soorten kunststof kozijnen te bekijken.