Kunststof kozijnen met houtnerf

Kunststof kozijnen met houtnerf zijn erg populair. Dit is natuurlijk niet voor niets. Veel mensen zijn goed op de hoogte van de voordelen van kunststof. Toch zijn zij van mening dat houten kozijnen er net even sfeervoller uitzien, voornamelijk bij oudere woningen. De kozijnen van kunststof die zijn voorzien van een houtnerf zijn bijna niet te onderscheiden van echt houten kozijnen. Wel bieden zij alle voordelen van kunststof. Vaak is dit dus een uitstekende keuze.

HVL kunststof kozijnen met houtnerf

Er zijn verschillende soorten kozijnen met houtnerf. Wanneer u wilt genieten van een uitstraling die het meest lijkt op de echte houtuitstraling, dan kunt u het best kiezen voor HVL kozijnen. HVL staat voor Hout Verbinding Look. HVL kozijnen hebben verbindingen in de hoeken die ook te zien zijn in houten kozijnen. Veel andere modellen kozijnen met houtnerf hebben deze verbinding niet, waardoor het minder op hout lijkt. De HVL kunststof kozijnen zijn overigens ook van zeer hoge kwaliteit.

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen met houtnerf?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om te kiezen voor kunststof kozijnen met houtnerf. Het kan zijn dat u de uitstraling van hout gewoonweg sfeervoller vindt dan de look van kunststof. Daarnaast kan het ook zijn dat uw woning of bedrijfspand als het ware vráágt om houtlook kozijnen. Zeker oudere panden kunnen vaak het best worden voorzien van kunststof kozijnen met houtnerf, zodat de originele sfeer van het pand zo veel mogelijk behouden blijft.

Wat zijn de voordelen?

Kunststof biedt diverse voordelen ten opzichte van hout. Zo kunt u op de energierekening besparen door de hoge isolatiewaarde. Het binnenklimaat verbetert en is makkelijker te regelen. De kunststof kozijnen met houtnerf hebben een levensduur tussen de 50 en 75 jaar, waardoor u de investering terugverdient. De kozijnen zijn onderhoudsarm en hebben eeen sfeervolle, mooie en luxe uitstraling.