Levensduur kunststof kozijnen

De levensduur van kunststof kozijnen ligt erg hoog. Als uw bestaande kozijnen aan vervanging toe zijn, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten kozijnen. U kunt hierbij denken aan houten, aluminium of zelfs stalen kozijnen. Kozijnen van kunststof bieden u meerdere voordelen. Een belangrijk voordeel is wel de levensduur van de kunststof kozijnen. U heeft er voorlopig tientallen jaren geen omkijken meer naar.

Hoe lang is de levensduur van kunststof kozijnen?

De precieze levensduur van kunststof kozijnen is niet makkelijk weer te geven. Dit is namelijk onder meer afhankelijk van de kwaliteit van de kozijnen. Wel kan er met zekerheid worden gezegd dat goede kozijnen van kunststof minimaal 50 jaar meegaan. Hoogwaardige kunststof kozijnen kunnen een levensduur van wel 75 jaar hebben. Over het algemeen is het dan ook zo dat u de kozijnen slechts eenmaal in uw leven hoeft te vervangen wanneer u in dezelfde woning blijft wonen.

De levensduur van kunststof kozijnen verlengen

De levensduur van kunststof kozijnen wordt ook beïnvloed door de manier waarop u er zelf mee omgaat. Wanneer u geen aandacht besteed aan de kozijnen, dan zal de levensduur korter worden. Zorgt u voor het nodige onderhoud? Dan kunt u de levensduur van de kozijnen aanzienlijk verlengen. Het is niet nodig om wekelijks of zelfs maandelijks met uw kozijnen bezig te zijn. Af en toe een schoonmaakbeurt en een smeerbeurt eens per jaar verlengt de levensduur al aanzienlijk.

De kozijnen zijn onderhoudsarm

Het kost u geen uren om ervoor te zorgen dat uw kunststof kozijnen langer meegaan. De kozijnen van kunststof zijn heel eenvoudig te reinigen en het smeren van de scharnieren kost u een paar minuten per jaar. Kozijnen van kunststof zijn dan ook onderhoudsarm, waardoor u er niet veel aan hoeft te doen om te kunnen genieten van de bijzonder lange levensduur.