Kunststof kozijnen schoonmaken

Kunststof kozijnen schoonmaken is een eenvoudige klus. Wel is het een noodzakelijke taak die u met regelmaat uit dient te voeren. Regelmatige reiniging zorgt namelijk voor een langere levensduur. Daarnaast kunt u uiteraard aanslag als gevolg van het weer voorkomen door de kunststof kozijnen met regelmaat even schoon te maken.

Hoe moet u kunststof kozijnen schoonmaken?

Het is heel eenvoudig om de kunststof kozijnen schoon te maken. U kunt hiervoor gewoon een huishoudelijk schoonmaakmiddel op waterbasis gebruiken. Het is niet aan te raden om te kiezen voor reinigingsproducten met chloor of ammoniak. Daarnaast mag het middel ook niet schurend zijn. Verder kunt u gewoon gebruik maken van schoonmaakmiddelen in een sopje, zoals bijvoorbeeld allesreiniger. U kunt de kunststof kozijnen schoonmaken door met een vochtige doek de eventuele vuiltjes te verwijderen. U kunt direct ook de scharnieren meenemen in de schoonmaakbeurt.

Hoe vaak moet u de kunststof kozijnen schoonmaken?

U hoeft zeker niet elke week een sopje te maken om de kozijnen schoon te maken. De binnenzijde heeft vaak wat meer schoonmaakwerk nodig dan de buitenkant, zeker wanneer er in de woning wordt gerookt. Het is in de meeste gevallen voldoende om de kozijnen aan de buitenkant eens per kwartaal even schoon te maken.

Tips voor het schoonmaken van de kozijnen

Als u de kunststof kozijnen gaat schoonmaken, dan doet u dit met een sopje. U kunt hierbij het best gebruik maken van een zachte doek of een zachte spons. Gebruik in geen geval een schuursponsje aan de schuurzijde. U kunt de kunststof kozijnen niet reinigen met middelen waarin agressieve stoppen zijn verwerkt of waarin aromatische oplosmiddelen aanwezig zijn. U kunt hierbij denken aan terpentine, aceton, petroleum en wasbenzine. Het best gebruikt u gewoon een allesreiniger. Het is ook verstandig om de kozijnen na het schoonmaken aan de lucht te laten drogen. Wanneer u de kunststof kozijnen met een doek droogwrijft, dan loopt u het risico dat er krassen ontstaan.